Bravo I Bravo II Brava Marea Marea Weekend

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry mechanik diesla w Krakowie
Autor Wiadomość
zulange 
D-Man

Silnik: Diesel
Pojemnosc: 1.9
Rocznik: 1998
Model: Bravo I
województwo: małopolskie
Wysłany: Nie 11 Paź, 2009   Dobry mechanik diesla w Krakowie

Witam.
Potrzebuję dobrego mechanika znającego się na silnikach diesla. Auto straciło dynamikę i już kilku mechaników próbowało to naprawić, lecz niestety nic z tego. Dlatego chodzi mi o człowieka który zna się na rzeczy.
Kraków albo okolice...
z góry dzięki za namiary :)

Raoul 
1.9 JTD GT

Rocznik: 1999
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009   

Może głupie pytanie, ale czy wymieniłeś przepływkę? Filtr paliwa?

solid 
taxi driver

Silnik: Benzyna
Pojemnosc: 1.6 16V
Rocznik: 2000
Model: Marea
Imię: Jacek
województwo: śląskie
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009   

http://www.zanap.com.pl/

Wprawdzie jest to w Mikołowie (10 km od Katowic) ale skoro ja jeżdze na grubsze sprawy do mechanika pod Kraków to i ty możesz podjechać do nas :razz:

zulange 
D-Man

Wysłany: Pią 06 Lis, 2009   

Przepływka, filtr i inne podstawowe rzeczy zostaly sprawdzone, to nie to :\

Krashan 
Miłośnik staroci

Rocznik: 2001
Model: Brava
Imię: Marcin
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009   Re: Dobry mechanik diesla w Krakowie

zulange napisał/a:
Witam.
Potrzebuję dobrego mechanika znającego się na silnikach diesla. Auto straciło dynamikę i już kilku mechaników próbowało to naprawić, lecz niestety nic z tego. Dlatego chodzi mi o człowieka który zna się na rzeczy.
Kraków albo okolice...
z góry dzięki za namiary :)

Znam dobrego mechanika z Chrzanowa, co prawda trudno powiedzieć, czy poradzi sobie z Twoim problemem, ale to człowiek podchodzący z pasją do swojej pracy, a na dodatek uczciwy, co rzadko się zdarza. Facet robi praktycznie wszystkie marki samochodów, co prawda ma niepozorny warsztat, ale za to profesjonalnie podchodzi do rzeczy. Właściwie nigdzie się specjalnie nie reklamuje, a roboty ma opór...to tez o czymś świadczy.

Ewentualny kontakt:

http://msp.money.pl/firmy...owa,977673.html

Powodzenia :smile:

Criss 

Pojemnosc: 1910 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009   

Dołączam się do prośby kolegi o namiary na dobrego mechanika/warsztat który zna się na dieslach fiata. :wink:

aditola 

Pojemnosc: 1.9 JTD
Imię: Adrian
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   

Criss napisał/a:
Dołączam się do prośby kolegi o namiary na dobrego mechanika/warsztat który zna się na dieslach fiata. :wink:

Witam kolege z Wieliczki :-D ja niedawno robiłem sprzęgło + rozrząd u Piotra Jakubowskiego na Małej Wsi, solidny i uczciwy... wiem, że na dieselkach się zna dobrze :-P

iguan_21 

Pojemnosc: 1,6
Imię: Bartek
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010   

W Dojazdowie - 5 min drogi z Nowej Huty jest warsztat firmy ANMAR, goscie oglaszaja sie na allegro jesli chodzi o regeneracje fiatowskich skrzyn biegow. Okazuje sie jednak ze to tylko ich specjalizacja, zajmuja sie bowiem takze mechaniką, glownie fiat i pochodne. Polecam bo naprawde goscie sa niesamowici! 2 dni temu robilem u nich regeneracje skrzyni biegow bo mialem do wymiany synchronizator dwojki, przy okazji wymienilem sprzeglo i pare przy poloskach bo juz byly na wierzchu wiec zrobili co trzeba. Zaplacilem psie pieniadze w porownaniu do tego co mi na dzien dobry powiedzialo kilku mechanikow ot chocby z wieliczki... a to co goscie wyprawiali przy moim aucie to normalnie magia. W 30 min 2 typow rozebralo mi 1/4 auta, wyjeli skrzynie, sprzeglo, poloski, rozrusznik, aku, kompa no wsio co trzeba bylo zeby sie w ogole dostac do skrzyni. Skrzynie rozebrali doslownie co do 1 sróbki! A pozniej kazdy element wyczyscili (lacznie z calym korpusem) i oczywiscie wymienili co trzeba. Gosc skladal skrzynie element po elemencie niecale 30 min - ja po prostu nie wierzylem w to co widzialem. Smialismy sie bo mowie ze z zawiazanymi oczami zajelo by mu to niewiele dluzej... http://www.anmar.iap.pl/ to jest ich stronka, tam jest kontakt, dzwon i przedstaw temat, mysle ze pomoga bez problemu, a goscie naprawde maja doswiadczenie i to widze ze nie tylko jesli chodzi o skrzynie...

aha jesli chodzi o przykladowe koszta jakie ponioslem:
-wyjecie i wlozenie skrzyni - 195 zl
-regeneracja calej skrzyni (robocizna) - 220zl
-wymiane sprzegla przy juz zdjetej skrzyni zrobili oczywiscie za darmo (sam koszt sprzegla i to z rabatem)
-wymiane mieszkow i czegos tam jeszcze przy poloskach rowniez zrobili za darmo (sam koszt mieszkow)

W Wieliczce za naprawe skrzyni z wyjeciem i wlozeniem krzyczeli srednio miedzy 700 a 1000zl. Nie mowie o tych ktorzy od razu powiedzieli ze szkoda czasu bo sie nie oplaca...
Wnioski same sie nasuwają...

andy

Pojemnosc: 1.9TD
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010   Mechanik w Krakowie

Witam
Ja ostatnio jeżdżę do mechanika na ul. Bajeczna 6, Goście mają szyld naprawa samochodów włoskich, więc chyba się znają. Zresztą moje dotychczasowe doświadczenia z tym warsztatem jest pozytywne !

Pozdrawiam

stankas/sniper 
DIESEL POWER

Pojemnosc: 1.9/1.9
Rocznik: 19982000
Imię: staszek/michal
Wysłany: Sob 22 Maj, 2010   

Zaglądałem tu dosyć często i w końcu zdecydowałem się na firmę ANMAR polecaną już w tym dziale. Faktem, który przesądził o tym wyborze była specjalizacja warsztatu w naprawie skrzyń biegów we włoskich wozach (dają półroczną pisemną gwarancję na zrobioną skrzynię). Oprócz skrzyni czekała mnie wymiana sprzęgła, rozrządu, oleju i filtrów. Zrobili to wszystko za jednym zamachem, ale JAK zrobili to po prostu BAJKA przez DUŻE P.
Skrzynia znalazła się na stole warsztatowym po 57 minutach od momentu wjazdu na kanał, żaden ruch ręki mechanika nie był przypadkowy ten gość urodził się z kluczem w ręku aż miło było patrzeć na tą pracę (obecność właściciela auta wcale im nie przeszkadzała :-) ). Po kilkunastu następnych minutach moja skrzynia składała się z : 4 korpusów aluminiowych, skrzynki zębatek i miski śrubek i kulek, gość to najpierw wymył jakąś chemią potem potraktował wrzątkiem z karchera a następnie sprężonym powietrzem. Składanie szło błyskawicznie, niemal z automatyczną precyzją (troche czasu zajęło mu kilkukrotne odkręcanie i dokręcanie dekla od łożyska na mechanizmie różnicowym celem spasowania go po wymianie tych łożysk na nowe mierzył tam coś mikrometrem i podkładał jakieś podkładki wielkości łożyska). Potem wrzucili skrzynię, założyli nowe sprzęgło i zabrali się za rozrząd, paska klinowego nie mieli akurat w tym rozmiarze, ale po 1 telefonie pasek przyjechał w ciągu 15 minut :-D . Auto poskładane szef się przejechał i wstawił wóz z powrotem na kanał, już miałem stresa że coś spieprzyli a on mi na to " przecież trzeba zobaczyć czy nie ma nieszczelności i czy wszystko gra jak należy"..... normalnie rozwalił mnie tym tekstem.
Potem nastąpiła chwila bolesna dla mojej kieszeni...... :-( :-( :-(
Podsumowując : zapłaciłem trochę, ale roboty było też trochę i nie mam co żałować wydanej kasy.
WARSZTAT JAK NAJBARDZIEJ GODNY POLECENIA, PEŁNA PROFESKA .
st.

Fiat Brava 1.9 TD 100KM 200NM 1998r
Fiat Bravo 1.9 JTD 115KM 250NM 2000r
Audi A3 1.9 TDI 110KM 235NM 2000r

był:

Fiat Bravo 1.6 90KM 1995r

solid 
taxi driver

Pojemnosc: 1.6 16V
Rocznik: 2000
Model: Marea
Imię: Jacek
województwo: śląskie
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010   

stankas/sniper, a nie mówiłem, że fachury? :P

[ Dodano: Nie 23 Maj, 2010 ]
Jeżeli to nie tajemnica to ile zabuliłeś? Ja za wymianę wszystkich łożysk , jakichś tzw satelit, oleju syntetyk shella czyli skrzynia funkiel nówka-1000 zł :mrgreen:

stankas/sniper 
DIESEL POWER

Pojemnosc: 1.9/1.9
Rocznik: 19982000
Imię: staszek/michal
Wysłany: Sro 28 Lip, 2010   

solid, sory że tak późno, ale lepiej późno niż wcale, fakturka opiewała na sumkę 2200 PLN, trochę z tego ugryzłem ale niewiele, nie pamiętam szczegółów bo jestem na wypoczynku, konkrety po połowie sierpnia.
nawiasem mówiąc autko jest na sprzedaż ale cenę będę trzymał, bo jak tyle kasy wpakowane to żal puścić z rąk :-( :-( :-(
st.

Fiat Brava 1.9 TD 100KM 200NM 1998r
Fiat Bravo 1.9 JTD 115KM 250NM 2000r
Audi A3 1.9 TDI 110KM 235NM 2000r

był:

Fiat Bravo 1.6 90KM 1995r

Dudu$ 

Pojemnosc: 2.0
Rocznik: 1996
Imię: Piotrek
Wysłany: Sob 28 Sie, 2010   

A ja sie powtórze i po raz kolejny polece ten warsztat:
http://www.alfaserwis.com.pl/
Serwisuje u nich HGT i ALFE i jak na razie bez najmniejszych nawet zastrzeżeń.
Goście po prostu znają się na włoszczyźnie...

Odpowiedz do tematu