|
Zmiana Bravo na... |
| Autor |
Wiadomość |
redix6

Silnik: Benzyna
Pojemnosc: 1.6
Rocznik: 1997
Model: Bravo I
Imię: Radek
województwo: wielkopolskie
Wykształcenie: wyższe
|
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 Zmiana Bravo na...
|
|
|
Witam:)Powoli będę się żegnał z moim kochanym bravolotem:( Wakacje jeszcze przejeżdżę i autko zmieni właściciela, ale zostanie w rodzinie bo tato chętnie go weżnie(dużo pieniążków w niego wsadziłem) ja planowałem zmienić na BRAVO HGT,PUNTO HGT lub na FIATA COUPE
niestety funduszów brak a i jeżdżę ostatnio tylko do sklepu i nawet 4tyś.km. rocznie fiacikiem nie robię więc myślę o kupnie MATIZA i pośmiganiu tym rok dwa i potem coś sobie kupie:)Czemu MATIZ- bo mało pali,jest tani,52 km. wystarczą i potem mam pewnego kupca(siostra) i tu pytam się was czy jezdził ktoś takim dziwactwem? silnik niby od mitsubishi ale głowy nie dam uciąć:)Wiem,wiem że to nie wygodny demon ale na te przebiegi do znajomych i do sklepu starczy:) Czytam o tym aucie i widzę że sobie ludzie chwalą:)Miał ktoś?Jezdził ktoś?Napisze ktoś coś ciekawego? Pozdrawiam |
_________________ my bravo my life
 |
|
|
|
 |
Rea
1.9 TD 75 SX

Silnik: Diesel
Pojemnosc: 1.9
Model: Brava
Imię: Dawid
województwo: pomorskie
Pomógł: 13 razy Wiek: 21 Dołączył: 22 Mar 2010 Piwa: 2/1 Skąd: Sopot Wyścigi
|
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012
|
|
|
Ja bym wolał zostawić bravo |
_________________ Moja bravura:
Forum
Polska Jazda
Spalanie:
 |
|
|
|
 |
daro89
Szampańska Brava

Pojemnosc: 1.2
Rocznik: 99
Model: Brava
Imię: Dariusz
województwo: śląskie
Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 27 Mar 2011 Postawił 1 piw(a) Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
To nie lepiej kupić jakiegoś Fiata CC sporting ?
Wszystko zależy jakie posiadasz fundusze, moim zdaniem byłoby lepiej zostawić bravo bo wiesz co masz co trzeba zrobić a co już jest, a tak to czasem można kupić minę która będzie kosztować niekiedy 2 razy tyle co sam samochód
Na temat samochodu się nie wypowiem bo nigdy nie miałem z nim żadnej styczności
Ale słyszałem za to wiele opini o lanosie i podobno bardzo niezawodne autko a i części tanie jak barszcz |
_________________ Szampańska Brava
BBa Team |
|
|
|
 |
Grubcio ;)

Pojemnosc: 1800
Rocznik: 1998
Imię: Piotrek
województwo: podlaskie
Pomógł: 10 razy Wiek: 19 Dołączył: 02 Lut 2009 Piwa: 3/1 Skąd: Kolno/Stawiski
|
|
|
|
w matizie ten sam silnik co w tico nie do zajezdzenia ale blachy kurcze to puszka po pepsi jest sztywniejsza tez bym wolal zostawic bravo i jak chcesz jezdzic tanio znalezc jakis uzywany gaz.. |
_________________ "Nie sztuką jest kupić samochód... Sztuką jest go utrzymać ... |
|
|
|
 |
yaszczur
EKIPA POŁUDNIE

Pojemnosc: 1,6 16v
Rocznik: 2001
Imię: Paweł
województwo: świętokrzyskie
Pomógł: 112 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Mar 2010 Piwa: 8/8 Skąd: TKA / KRK
|
|
|
|
| Zostaw Bravo... nie jest znowu takim paliwożercą, pomyśl, że czasem najdzie Cię ochota gdzieś dalej wyskoczyć i co wtedy... trzeba tłuc się konserwą. Osobiście w życiu nie przyszła by mi do głowy zamiana Bravo na coś pokroju Matiza... |
_________________ Bravo profil:
> BBTP
> PolskaJazda
> YouTube
 |
|
|
|
 |
redix6

|
|
|
|
| Brałem pod uwagę CC ale mniej miejsca:)Brawo bierze ojciec bo jego auto gnije.wolę mu sprzedać za 3tyś.zł. niż obcej osobie:)Jeśli będę chciał wyskoczyć gdzieś dalej to luz bo mieszkam z nim i da bezproblemowo:)Ostatnio prawie wcale nie jeżdżę autkiem i szkoda żeby tak stało:)Paliwo lubi i zawsze znajdzie się coś do zrobienia więc w skali roku troszkę funduszy autko zjada:)Myślałem o Matizie bo mało palą i ludzie chwalą:)Jedyny minus to jak kolega wspomniał blacha ale to jak się trafi:)Fiata i tak się pozbywam,to pewne:)Matizek miał by polatać z 2 latka a potem do siory więc za wiele nie stracę:)Myślałem że może ktoś miał,jezdził:)Ja sam kiedyś jechałem i o dziwo tragedii nie ma:)Benzyna drożeje,zarobki w miejscu stoją więc na razie nie rzucam się na HGT czy COUPE :)Gazu do auta nie zamontuje bo kapitalkę robiłem i żal by mi było:) |
 |
|
|
|
 |
pączek

Pojemnosc: 1600
Imię: Lech
województwo: lubuskie
Pomógł: 34 razy Wiek: 21 Dołączył: 26 Lut 2009 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szprotawa/Szczecin
|
|
|
|
| Matiz hmm silniki dobre , ale w środku za kierownicą jest bardzo niewygodnie ,zamieniać bravo na matiza tylko po to żeby mieć spalanie o 2 litry mniejsze na 100 km , toż to i tak gorzej wyjdziesz niż miałbyś bravo zostawić .Najlepiej latać fiatem pewnym dobrze dofinansowanym i zbierać kasę na coś lepszego . |
_________________ http://www.autocentrum.pl...iat-bravo-1997/
 |
|
|
|
 |
realia

Pojemnosc: 1.9 JTD
Imię: Agnieszka
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Maj 2011 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
GOLABEK

Silnik: Benzyna+LPG
Pojemnosc: 1.2 16V
Rocznik: 1999
Imię: Sebastian
województwo: świętokrzyskie
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 20 Kwi 2011 Postawił 1 piw(a) Skąd: Pińczów/Busko Zdrój
|
|
|
|
 |
uszi91
EKIPA POŁUDNIE

Pojemnosc: 1.4 12V
Imię: Michał
Wykształcenie: średnie
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 05 Lut 2011 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
Ja wgl. w tym co chcesz robić nie widzę oszczędności żadnej. Rozumiem, że rodzina ale jaki sens pozbywać się auta które znasz w pełni ? Bravo ma więcej miejsca, masz dobry silnik, a walczenie o te 2 litry mniej na 100 kilometrów nie ma sensu. To tak jakbyś sobie teraz założył gaz wydał na niego 2000tysiaki w dodatku wiedział, że auto idze za rok do sprzedania a w rok zrobiłeś tylko 4 tys/km. Czyli ogólnie Ty jesteś do tyłu a nowy posiadacz tylko się cieszy i zrobiłeś mu przysługę. Dobrze się zastanów czy Ci się to opłaca. I co kupisz za 3 tys. a nie licz, że trafisz na super wóz przy którym nic nie będzie trzeba robić i drugie pytanie sobie zadaj ile potem weźmiesz od siostry kasy za tego matiza i co sobie kupisz za to ? |
|
|
|
 |
redix6

|
|
|
|
| no jak już pisałem fiat wędruje do taty:)mi fiat pali teraz nie mniej niż 9,5 a i latem dużo nie zejdzie :)CC jezdziłem i jakoś tak biednie:( Matizem lepiej się jechało,leprze wyposażenia mają,osiągi też leprze z tego 0,8L i wyższe a ja wysoki w miarę jestem:)No trzeba będzie pomyśleć:) |
 |
|
|
|
 |
realia

|
|
|
|
 |
shymbii
Czorny Diobeł

Pojemnosc: 1596
Imię: Bartosz
Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 02 Paź 2008 Skąd: Poznań/Dopiewo
|
|
|
|
| realia napisał/a: | | Hmm a Micra? |
Męskie auto by się przydało.
a co z Mitsubishi Colt (CJ0, albo CA0) 1.3 12V? |
_________________ Jest:
Fiat Bravo SE Trofeo/Suite 1.6 103KM '01
Był:
VW Transporter Multivan 2.5 TDi 151KM '00
Fiat Brava SX 1.2 82KM '99
Fiat Bravo SX 1.4 80KM '97 |
|
|
|
 |
realia

|
|
|
|
| shymbii napisał/a: | realia napisał/a:
Hmm a Micra?
Męskie auto by się przydało. |
Siostra odkupi, bo kształt piękny i japończyk
A cd Colta, tez ciekawy |
_________________ Brunet http://bbtp.pl/topics69/m...-01-vt27712.htm
 |
|
|
|
 |
redix6

|
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
|
|
|
| Mikra odpada:) Colt jeszcze,jeszcze ale jak pisałem jestem wysoki i takie wynalazki jak colt czy civic odpadają bo o dziwo w Matizie naprawdę sporo miejsca jak na tą kastę:)Fakt może klepnę się w ramie drzwiami zamykając je ale miejsca nad głową i na nogi nie zabraknie:)No można by punto,można by jakąś skodę ale mi się coś ten Matiz wkręcił:) Nie mówię że wiele zaoszczędzę jeżdżąc nim ale wiem że wiele wydam jeżdżąc fiatem bo nie mogę się opanować żeby tylko nim jezdzić i zawsze coś tam kupię zawsze coś zrobię:)w sobotę Świecę NGK i kable NGK a w tygodniu chyba wtryskiwacze:( i tak co chwila coś:0 na razie mam czas,badam rynek:) na pewno wsiądę jeszcze i dobrze się przejadę jakimś matizem:)I na pewno będę się rozglądał za czymś jeszcze innym:) dzięki za wasze opinie:)) |
 |
|
|
|
 |
Kazek

Silnik: Benzyna+LPG
Pojemnosc: 1.2
Rocznik: 1999
Imię: Kuba
Pomógł: 76 razy Wiek: 22 Dołączył: 29 Mar 2011 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: POZnań
|
|
|
|
Jakbyś był chętny mam właśnie Matiza na sprzedaż |
|
 |
redix6

|
|
|
|
| Kazek napisał/a: | Jakbyś był chętny mam właśnie Matiza na sprzedaż |
Chętny raczej nie bo wcześniej niż po wakacjach nie zamierzam kupować:)Powiedz coś na temat Matiza skoro masz na sprzedaż:) |
 |
|
|
|
 |
Pablo_RSL

Pojemnosc: 1,6
Model: Marea
Imię: Paweł
Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 28 Cze 2010 Skąd: Ruda Śląska
|
|
|
|
matiz to jest to strasznie tanie auto jeśli chodzi o części zamienne i jak dla mnie to fajnie się tym jeździ bo mój staruszek ma takiego chociaż co do komfortu to z moją maryśką niema co się równać
a przy kupnie przedeszystkim sprawdź progi tylne nadkola i maskę tam najczęściej występuje rdza |
_________________ ,,Pozory Mylą" - rzekł jeż schodząc ze szczotki ryżowej |
|
|
|
 |
|
|